Ponude koje u tehničkom smislu rešavaju probleme kojima se bavimo, naplaćujemo po važećem cenovniku

Arhivi i muzeji

Arhivi i muzejiMuzeji, biblioteke i arhivi mogu se kontrolisati klimatizacijom sa akcentom na kontroli vlažnosti vazduha. Vredni artefakti su efikasno zaštićeni od vlage i oštećenja sprečavanjem uticaja korozije i buđanja, uz minimalne energetske troškove.

 


Automobilska industrija

Automobilska industrijaZa testiranje kompletnih vozila, motora i delova u mogućnosti smo da proizvođačima ponudimo simulaciju bilo kojih atmosferskih uslova. Takođe, suv vazduh osigurava ispravnu klimu za proizvodnju, skladištenje i transport vazdušnih jastuka, guma i stakala.

 


Hemijska, prehrambena i farmaceutska industrija

Hemijska, prehrambena i farmaceutska industrijaMi stvorimo energetski efikasne klimatske uslove za hranu i farmaceutske proizvode tokom transporta, proizvodnje i skladištenja, obezbeđujući stalan kvalitet uz finansijske uštede. Sprečavamo stvaranje leda i inja u hladnjačama, upotrebom specijalizovane opreme.

 


Građevinarstvo

GrađevinarstvoZa zaštitu mostova od razarajućeg delovanja vlage preporučuje se upotreba sorpcionih sistema za odvlaživanje. Prednosti su mnogostruke i u pogledu stabilnosti, sigurnosti i dugotrajnosti.

 


Odbrana, elektronika i polu-provodnici

Odbrana, elektronika i polu-provodniciSuv ambijent zaustavlja koroziju, smanjuje greške u elektronici, sprečava buđanje i održava ispravne karakteristike uskladištenog materijala. Osigurava se visoka spremnost aviona, vozila itd.

 


Data centri

Data centriNajsavremeniji rashladni sistemi obezbeđuju u data centrima željeni rashladni kapacitet uz korišćenje značajno manje energije nego standardni sistemi. Kombinacija najnovijih sorpicionih odvlaživača, rashladne vode, indirektnog i direktnog evaporativnog hlađenja, kao i rekuperacija, redukuju energetske troškove i do 75%.

 


Kancelarije i komercijalne prostorije

Kancelarije i komercijalne prostorijeKomforniji radni ambijent, smanjenje utroška energije i povećanje produktivnosti uz povećanje kvaliteta života u komercijalnim prostorijama. Sistemi klimatizacije su efikasniji i sa boljim performansama, što stvara ugodniju atmosferu i kod zaposlenih i kod posetilaca.

 


Završno bojenje

Završno bojenjeKompletni sistemi za kontrolu emisije isparljivih gasova iz kabina za farbanje, uključujuće predfiltere za čestice i projekte "ključ u ruke".

 


Elektrane, vodosnabdevanje i otpadne vode

Elektrane, vodosnabdevanje i otpadne vodeUklanjanje vlage iz objekata vodosnabdevanja eliminiše kondenzaciju na hladnim površinama i osigurava veću higijenu i bezbednost na radu. Energija se čuva korišćenjem otpadne toplote dok se elektronika štiti pomoću kontrolisane vlažnosti vazduha. Kotlovi elektrana se efikasno štite od korozije tokom zastoja i remonta.

 


Odmor i rekreacija

Odmor i rekreacijaKlizališta, plivački bazeni i sale za sportove se štite sprečavanjem kondenzacije i propadanja zgrada, uz uštedu energije. Takođe, time se dobija bolja i zdravija atmosfera za sportiste, gledaoce i zaposlene.

 


Brodogradnja i mornarica

Brodogradnja i mornaricaOdvlaživanje se koristi za zaštitu od korozije tokom peskarenja i bojenja. Na velikim, kargo brodovima, roba se štiti od apsorbovanja vlage i tankovi se suše nakon čišćenja, čime se ubrzava nov utovar.

 


Obnova nakon oštećenja od poplava

Obnova nakon oštećenja od poplavaČitava grupa pouzdanih, robusnih, izvrsnih odvlaživača za zadovoljenje potreba za sušenjem širokog opsega nekretnina. Uređaji su portabl, jednostavni za upotrebu i sa različitim raspoloživim kapacitetima.

 


Škole, fakulteti, pozorišta

Škole, fakulteti, pozorištaKvalitetna atmosfera u zatvorenom prostoru je preduslov za uspešno učenje. Zgrade sa kontrolisanom vlagom vazduha osiguravaju komforne uslove u učionicama, aulama, hodnicima i prolazima pozorišta itd. čak i sa udarnim brojem posetilaca. Smanjuju se energetski i operacioni troškovi uz istovremeno postizanje zdrave i čiste atmosfere.

 


Supermarketi i restorani

Supermarketi i restoraniSnabdevanje kondicioniranog vazduha za supermarkete i restorane radi obezbeđenja komfornih i zdravih uslova za rad, kupovinu i ishranu. Korišćenjem rekuperacije energije i kontrole vlažnosti vazduha postiže se ušteda u energiji, bezbednost hrane i klijenata i komfor zaposlenih, uz obezbeđenje odgovarajuće količine svežeg i zdravog vazduha u prostorijama.

 

 

Naše mogućnosti:

 • Rešavanje specifičnih problema

  Stručnost i iskustvo garantuju kvalitet usluga koje pruža Filtrotehnika Beograd.

 • Rezervne filterske patrone

  Bez obzira na vrstu i proizvođača otprašivača sa patronama, u mogućnosti smo da ponudimo odgovarajuće rezervne filterske patrone.

 • Kontrola vlažnosti vazduha

  Za kontrolu vlažnosti vazduha, Filtrotehnika nudi širok asortiman opreme i uređaja garantovanog kvaliteta, uz konsultacije za njihovu primenu.

 • Sistem industrijske ventilacije

  Funkcionisanje sistema industrijske ventilacije se često ocenjuje kao neuspešno i nepouzdano.