Ponude koje u tehničkom smislu rešavaju probleme kojima se bavimo, naplaćujemo po važećem cenovniku

Donaldson Torit DCEMnoge industrijske operacije i procesne aktivnosti generišu prašinu i isparenja. Za njih je potrebna kontrola radi zaštite ljudi, mašina i okoline. Efikasna kontrola zagađivača takođe može da pomogne u recikliranju skupih materijala. Kada ima toliko mnogo različitih primena, onda se isplati odabrati pravog isporučioca opreme.

Donaldson (Torit DCE) ima preko 100 godina iskustva i svetskog renomea u kontroli prašine i isparenja. Donaldson (Torit DCE) je sinonim za visoko kvalitetne proizvode i iskustvo u primeni. Reference uspešno izvedenih instalacija su jasan pokazatelj njihovih sposobnosti. Donaldson (Torit DCE) osigurava proverena rešenja za kontrolu problema sa prašinom, isparenjima i uljnim parama.

Donaldson (Torit DCE) ... za pravo rešenje

Kreiranje korektnog sistema prečišćavanja vazduha, zahteva iskustvo i sposobnost za rešavanje takvih problema: specificiranje tačne konfiguracije prečistača (filtera), filterskog materijala (medija), odsisnih hauba, kanalskog razvoda i pomoćne opreme. Osnova proizvodnog pogona, tehnološki proces, korišćeni materijali, kao i specifična regulativa u oblasti ekologije svake države, mora se uzeti u obzir.

Sistem prečišćavanja mora biti prikladan zahtevima sadašnjice ali takav da omogući najbolju i najekonomičniju nadgradnju u budućnosti.

Donaldson (Torit DCE) instalacije za otprašivanje rade širom sveta, u mnogim velikim i malim procesnim i industrijskim postrojenjima. Oblasti primene su veoma različite, čime se potvrđuje ne samo kvalitet inženjerske konstrukcije, već i performanse, kao i opšta primenljivost opreme.

Donaldson (Torit DCE) ... u primeni

Oblast primene je ogromna i pokriva ceo spektar industrijske aktivnosti. Od procesa i teške industrije, kao to je proizvodnja energije i livnice, preko obrade ruda, do bezbrojnih primena u industriji hrane, obradi metala, poljoprivredi, hemiji i farmaciji. Oprema Donaldson (Torit DCE) je jednako primenjiva u školama i institutima, kao i u industriji.

Donaldson (Torit DCE) ... za sve vrste prašine i isparenja

Problemi sa prašinom dolaze u različitim oblicima, od štetne prašine do zagađenja vazduha iz procesa. Prašine i isparenja mogu biti abrazivne, korozivne, toksične, različite granulacije, zapaljive, ili eksplozivne. Donaldson (Torit DCE) poseduje bogatstvo znanja u oblasti rukovanja eksplozivnim prašinama. Svi naši otprašivači (filteri) su napravljeni u skladu sa VDI 3673 i stalno su pod intenzivnim testovima u radu, iz čega proizilaze hiljade sigurnih instalacija širom sveta. Opterećenja prašinom mogu da variraju od laganih isparenja do teških čestica. Korektna specifikacija i veličina postrojenja je zaštitni znak Donaldson (Torit DCE) instalacija.

Tipične industrije, krajnji korisnici naših proizvoda i usluga su:

 • prehrambena industrija i poljoprivreda
 • hemijska industrija
 • livnice
 • nanošenje metala
 • rudarstvo i prerada minerala
 • farmaceutska industrija
 • površinska zaštita prahom
 • gumarstvo i plastika
 • površinska obrada i peskarenje
 • termalno sečenje
 • zavarivanje
 • drvnoprerađivačka industrija
 • i mnogi drugi.

Sa preko 80 godina iskustva, Donaldson (Torit DCE) poseduje neophodno znanje i iskustvo za sigurno rešavanje niza problema iz oblasti zaštite životne sredine.

Donaldson (Torit DCE) konstruiše, proizvodi i instalira čitave familije opreme i postrojenja za otprašivanje i filtriranje, u kojima se koriste različiti filterski materijali: tehnologija patrona (kertridža), upredeni poliesterski moduli, tkane vreće i čvrsti sinterovani elementi. Donaldson (Torit DCE) takođe konstruiše i instalira kompletne sisteme, koji u osnovi imaju njihove svetski poznate proizvode.

 

Naše mogućnosti:

 • Rešavanje specifičnih problema

  Stručnost i iskustvo garantuju kvalitet usluga koje pruža Filtrotehnika Beograd.

 • Rezervne filterske patrone

  Bez obzira na vrstu i proizvođača otprašivača sa patronama, u mogućnosti smo da ponudimo odgovarajuće rezervne filterske patrone.

 • Kontrola vlažnosti vazduha

  Za kontrolu vlažnosti vazduha, Filtrotehnika nudi širok asortiman opreme i uređaja garantovanog kvaliteta, uz konsultacije za njihovu primenu.

 • Sistem industrijske ventilacije

  Funkcionisanje sistema industrijske ventilacije se često ocenjuje kao neuspešno i nepouzdano.