Ponude koje u tehničkom smislu rešavaju probleme kojima se bavimo, naplaćujemo po važećem cenovniku

Sistemi industrijske ventilacije DonaldsonFunkcionisanje sistema industrijske ventilacije se često ocenjuje kao neuspešno i nepouzdano.

Posledice slabih efekata rada sistema industrijske ventilacije su: prekomerna zagađenja radne sredine, taloženje prašine ili kondenzata po podu, prolazima, konstrukcijama ili tehnološkoj opremi, kao i velike emisije zagađivača u atmosferu, čime se zagađuje životna sredina.

Razlozi za loš rad sistema industrijske ventilacije mogu biti mnogostruki: loše projektno rešenje, nekvalitetna oprema, neuravnoteženosti sistema, nepravilno i neredovno održavanje, to sve može prouzrokovati da posle uspešno započetog rada sistemi brzo dolaze u nefunkcionalno stanje.

Svi navedeni nedostaci industrijske ventilacije se mogu svrstati u dve grupe: na pojedine je moguće uticati boljom organizacijom rada, dok je za druge potrebno naći odgovarajuća tehnička rešenja radi poboljšanja rada i laku kontrolu parametara i opreme.

Važno je naglasiti da sistemi industrijske ventilacije (otprašivanje, odsisavanje gasova i para) čine kompleksnu celinu i nikako se ne smeju poistovećivati sa samim uređajem za prečišćavanje. Na primer, beskorisno je ugraditi prečistač koji ima efikasnost preko 99%, ako odsisna hauba na samom početku instalacije uhvati samo 60% emitovanog zagađivača.

Naše mogućnosti:

 • Rešavanje specifičnih problema

  Stručnost i iskustvo garantuju kvalitet usluga koje pruža Filtrotehnika Beograd.

 • Rezervne filterske patrone

  Bez obzira na vrstu i proizvođača otprašivača sa patronama, u mogućnosti smo da ponudimo odgovarajuće rezervne filterske patrone.

 • Kontrola vlažnosti vazduha

  Za kontrolu vlažnosti vazduha, Filtrotehnika nudi širok asortiman opreme i uređaja garantovanog kvaliteta, uz konsultacije za njihovu primenu.

 • Sistem industrijske ventilacije

  Funkcionisanje sistema industrijske ventilacije se često ocenjuje kao neuspešno i nepouzdano.