• VTEM Image Show

  Industrijska ventilacija

  Filtrotehnika inovativnom tehnologijom poboljšava život ljudi, poboljšava performanse mašina i uređaja i štiti životnu sredinu. Firma koju pokreće tehnologija, nudi ništa manje nego najbolja rešenja za uklanjanje prašine, gasova i isparenja. Najveća energetska ušteda i visok kvalitet filterskih proizvoda su garantovani.
 • VTEM Image Show

  Odsisavanje gasova

  Hvatanje prašine i isparenja na samom izvoru pomoću različitih fleksibilnih odsisnih ruku, ili pomoću odsisnih doboša, koji su oblikom i dimenzijama prilagođeni radnom prostoru. Vakuumski transport prašine i gasova do prečistača i emitovanje čistog vazduha u atmosferu.
 • VTEM Image Show

  Kontrola vlažnosti

  Oprema i sistemska rešenja koja kontrolišu vlažnost i temperaturu vazduha, uklanjaju vlagu, ostvaruju rekuperaciju energije i vrše evaporativno hlađenje i to za potrebe komfora u objektima, za potrebe proizvodnih procesa i radi zaštite životne sredine.
 • VTEM Image Show

  Servis i održavanje

  Naše kvalifikovano i stručno osoblje servisira i održava energetski efikasne sisteme tretmana vazduha u oblasti industrijske ventilacije i kontrole vlažnosti. U tome imamo podršku preko globalne servisne mreže, radi ostvarivanja optimalnih performansi uz minimalne troškove.
 • VTEM Image Show

  Filterski elementi

  Bez obzira na vrstu i proizvođača otprašivača sa patronama, u mogućnosti smo da ponudimo odgovarajuće rezervne filterske patrone. Filterske patrone koje mi isporučujemo (Donaldson Torit DCE) imaju duži vek trajanja, veću efikasnost i veću uštedu energije od svih ostalih.

Sistem industrijske ventilacije

Sistemi industrijske ventilacije DonaldsonFunkcionisanje sistema industrijske ventilacije se često ocenjuje kao neuspešno i nepouzdano.

Posledice slabih efekata rada sistema industrijske ventilacije su: prekomerna zagađenja radne sredine, taloženje prašine ili kondenzata po podu, prolazima, konstrukcijama ili tehnološkoj opremi, kao i velike emisije zagađivača u atmosferu, čime se zagađuje životna sredina.

Razlozi za loš rad sistema industrijske ventilacije mogu biti mnogostruki: loše projektno rešenje, nekvalitetna oprema, neuravnoteženosti sistema, nepravilno i neredovno održavanje, to sve može prouzrokovati da posle uspešno započetog rada sistemi brzo dolaze u nefunkcionalno stanje.

Svi navedeni nedostaci industriske ventilacije se mogu svrstati u dve grupe: na pojedine je moguće uticati boljom organizacijom rada, dok je za druge potrebno naći odgovarajuća tehnička rešenja radi poboljšanja rada i laku kontrolu parametara i opreme.

Važno je naglasiti da sistemi industrijske ventilacije (otprašivanje, odsisavanje gasova i para) čine kompleksnu celinu i nikako se ne smeju poistovećivati sa samim uređajem za prečišćavanje. Na primer, beskorisno je ugraditi prečistač koji ima efikasnost preko 99%, ako odsisna hauba na samom početku instalacije uhvati samo 60% emitovanog zagađivača.