• VTEM Image Show

  Industrijska ventilacija

  Filtrotehnika inovativnom tehnologijom poboljšava život ljudi, poboljšava performanse mašina i uređaja i štiti životnu sredinu. Firma koju pokreće tehnologija, nudi ništa manje nego najbolja rešenja za uklanjanje prašine, gasova i isparenja. Najveća energetska ušteda i visok kvalitet filterskih proizvoda su garantovani.
 • VTEM Image Show

  Odsisavanje gasova

  Hvatanje prašine i isparenja na samom izvoru pomoću različitih fleksibilnih odsisnih ruku, ili pomoću odsisnih doboša, koji su oblikom i dimenzijama prilagođeni radnom prostoru. Vakuumski transport prašine i gasova do prečistača i emitovanje čistog vazduha u atmosferu.
 • VTEM Image Show

  Kontrola vlažnosti

  Oprema i sistemska rešenja koja kontrolišu vlažnost i temperaturu vazduha, uklanjaju vlagu, ostvaruju rekuperaciju energije i vrše evaporativno hlađenje i to za potrebe komfora u objektima, za potrebe proizvodnih procesa i radi zaštite životne sredine.
 • VTEM Image Show

  Servis i održavanje

  Naše kvalifikovano i stručno osoblje servisira i održava energetski efikasne sisteme tretmana vazduha u oblasti industrijske ventilacije i kontrole vlažnosti. U tome imamo podršku preko globalne servisne mreže, radi ostvarivanja optimalnih performansi uz minimalne troškove.
 • VTEM Image Show

  Filterski elementi

  Bez obzira na vrstu i proizvođača otprašivača sa patronama, u mogućnosti smo da ponudimo odgovarajuće rezervne filterske patrone. Filterske patrone koje mi isporučujemo (Donaldson Torit DCE) imaju duži vek trajanja, veću efikasnost i veću uštedu energije od svih ostalih.

ATEX - Atmospheres Explosibles

Pravilnik o opremi i zaštitnim sistemima namenjenim za upotrebu u potencijalno eksplozivnim atmosferama (Sl. glasnik br. RS 1/13) propisuje karakteristike opreme i sistema za otprašivanje koji se koriste za potencijalno eksplozivne prašine. Takodje, dispozicija i konstrukcione karakteristike moraju biti u skladu sa istim propisima. Pravilnik je u saglasnosti sa evropskim direktivama: 94/9/EC, ATEX direktiva koja se odnosi na opremu (tiče se proizvođača opreme) i 1999/92/EC, ATEX direktiva koja se odnosi na radni prostor (tiče se korisnika, tj. vlasnika).

 

Na ovom linku možete naći bazu podataka opasnih materija i eksplozivnih prasina. Institut IFA Nemacka.

Na sledećim linkovima možete pronaći:

Omaha plant explosion.

Sample Dust Explosion Imperial Sugar - Georgia.

Explosion venting and Indoor venting.

Na sledećim linkovima možete pogledati video:

Combustible Dust: An Insidious Hazard.

Video Nederman ATEX Compliant Solutions.

Video Wood processing industry: ATEX Process Extraction

 Ink Dust Explosion - Case Study